Δρ. Μαριαννα Προκοπη Δημητριαδη

Μελος

 

Η Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη είναι συν ιδρύτρια τριών καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων βιοτεχνολογίας με έδρα τη Λεμεσό και Αναπληρώτρια Κλινική Καθηγήτρια Ογκολογικής Έρευνας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Τον Απρίλιο του 2023 ανακηρύχθηκε Honorary Fellow από το Cyprus Institute of Marketing and Business για την εξαιρετική της προσφορά στην κυπριακή επιχειρηματική κοινότητα. Η έρευνά της επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη ογκολογία, εστιάζοντας σε καινοτόμες λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών.

Είναι κάτοχος BSc στη Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία και MRes στη Βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο του Κεντ, MSc στην Ιατρική Μικροβιολογία και Βακτηριολογία από το London School of Hygiene and Tropical Medicine/University of London και κάτοχος Διδακτορικού τίτλου στην Καρδιαγγειακή Έρευνα από το British Heart Foundation/ King's College του Λονδίνου. Έχει κάνει Μεταδιδακτορική εκπαίδευση και έρευνα στην νανοτεχνολογία και την ογκολογία στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ανόβερου στη Γερμανία.

Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία όπως το King's Distinguished Alumni STEM Award 2022, το Global WomenTech Award Founder of the Year 2022, το Βραβείο Νέου Ερευνητή της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα των Επιστημών Ζωής για το 2021, το Βραβείο της Αμερικανικής Ακαδημίας Μοριακής Βιολογίας και Βιοχημείας για τη θεραπευτική πλατφόρμα EVmiR το 2021, το Madame Figaro Γυναίκα της Χρονιάς στην Καινοτομία τον Οκτώβριο 2020, το Βραβείο Peter Baker για νέες τεχνολογίες (2009) και το Βραβείο Graduate of the Year (2009) από το King's College του Λονδίνου.

Συμμετέχει εθελοντικά ως μέντορας για νέους σε πολλά προγράμματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, μεταξύ των οποίων το Junior Achievement Cyprus, το ARIS-Deloitte και το AIPFE Κύπρου. Επιλέχθηκε ως Global Ambassador για τη Κύπρο από το WomenTech Network 2022, από το Falling Walls Foundation Berlin ως Female Science Talent το 2022 και συμπεριλήφθηκε στη λίστα «10 Women to watch in 2022» από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γυναικών του Λονδίνου.

Είναι ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ICC Women Network Cyprus που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2023 και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Έρευνας & Καινοτομίας για τον Καρκίνο (CARIC).

Μέγας Χορηγός