Λεοντιος Τσελεπος

Αντιπροεδρος

 

O Λεόντιος Τσέλεπος είναι απόφοιτος Νομικής από το University of Bristol (LLB) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (LLM) από το ίδιο πανεπιστήμιο στο Ευρωπαϊκό/Εμπορικό δίκαιο. Κατέχει, επίσης, μεταπτυχιακό σε θέματα Διοίκησης Αθλητισμού και Αθλητικού Δικαίου, το γνωστό FIFA Master. Ήταν ο πρώτος Κύπριος απόφοιτος και μέλος του FIFA Master Alumni Network. Μετά την εγγραφή του στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, εργάστηκε στο νομικό τμήμα της PwC μέχρι το 2011. Έκτοτε, εργοδοτείται ως εσωτερικός νομικός σύμβουλος στην Τράπεζα Κύπρου.

Στον τομέα του αθλητισμού, διετέλεσε ειδικός συνεργάτης του Προέδρου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης την περίοδο 2008-2010, Λέκτορας μερικής απασχόλησης στο πτυχίο Αθλητικής Διοίκησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας την περίοδο 2013-2015, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (Κ.Ε.Δ.Α.), της οποίας και διετέλεσε Γραμματέας. Υπήρξε, επίσης, μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την περίοδο 2016 – 2021 και μεταξύ άλλων, προέδρευσε των Επιτροπών Αθλητικού Τουρισμού, Παραθλητισμού/Παραολυμπισμού, Τουρκοκυπριακών Θεμάτων, Ιδιωτικών Σχολών Γυμναστικής, Αθλητικών Σωματείων και Ομοσπονδιών.

Ο Λεόντιος συμμετέχει εθελοντικά σε διάφορα αθλητικά και άλλα σωματεία, μεταξύ των οποίων και στο Round Table Cyprus από το 2009. Διετέλεσε πρόεδρος των παραρτημάτων Round Table 1 Λευκωσίας και Round Table 7 Πάφου. Είναι εκ των ιδρυτών του Movember Cyprus, ενώ διοργάνωσε και συμμετείχε ως ομιλητής σε αρκετά παγκύπρια και διεθνή αθλητικά συνέδρια.

Μέγας Χορηγός