Το Enavsma Foundation παρουσίασε τέσσερις σημαντικές γυναίκες στους τομείς της βιοτεχνολογίας και της επιστημονικής καινοτομίας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου, στα Κεντρικά Γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας, το πρώτο επιστημονικό πάνελ που διοργάνωσαν το Enavsma Foundation και το Cyprus Seeds. Τέσσερις ομιλήτριες από τους τομείς της βιοτεχνολογίας και της επιστημονικής καινοτομίας ανέπτυξαν στο κοινό την σπουδαία δράση και πορεία τους. 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enavsma Foundation, Λεόντιος Τσέλεπος, ο οποίος αναφέρθηκε στις προοπτικές των δραστηριοτήτων του ιδρύματος. Στη συνέχεια, η πρόεδρος του ιδρύματος Νατάσα Μιχαηλίδου, μίλησε για τη δημιουργία, τη φιλοσοφία και τους στόχους του Enavsma Foundation, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη στήριξη σε φοιτητές που θέλουν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω, ακολουθώντας μεταπτυχιακές σπουδές. Με αυτό τον τρόπο, το ίδρυμα δίνει τα εφόδια σε νέους ανθρώπους με όραμα να ανοίξουν τα φτερά τους και να εξελιχθούν στους ηγέτες και πρωτοπόρους του αύριο.

Πρώτη τον λόγο από τις ομιλήτριες, πήρε η διευθύνουσα σύμβουλος του Cyprus Seeds, Μαρία Μαρκίδου Γεωργιάδου, η οποία αναφέρθηκε στη συμβολή του Cyprus Seeds στην Κύπρο και στην εισαγωγή της επιστημονικής καινοτομίας στην αγορά του τόπου. Στη συνέχεια, η ακαδημαϊκός Φώφη Κωνσταντινίδου, του Κέντρου Εφαρμοσμένης Νευροεπιστήμης του Πανεπιστήμιου Κύπρου, παρουσίασε την καινοτόμα θεραπευτική πλατφόρμα CAT – BRAIN που βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες.

Ακολούθως, η Δρ. Μαριάννα Προκόπη Δημητριάδη, ιδρύτρια των εταιρειών Theramir Ltd, Promed Bioscience Ltd, RSL Revolutionary Labs Ltd και Clinical Associate Professor in Research Oncology, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της καινοτομίας στην Κύπρο μέσα από τις startup επιχειρήσεις και ανέπτυξε μέσα από την προσωπική της ιστορία και βιώματα, τη δική της σπουδαία πορεία στον τομέα των επιχειρήσεων.

Τέλος, η Άννα Πρωτόπαπα, Πρόεδρος και Retired CEO της εταιρείας Mersana Therapeutics, με αξιοθαύμαστη επαγγελματική πορεία στην Αμερική, ήταν η κύρια ομιλήτρια της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα συγκινητική, δίνοντας ελπίδα, μίλησε για τις εμπειρίες και την τεχνογνωσία της στους πολύ σημαντικούς τομείς της βιοτεχνολογίας και της έρευνας που πραγματοποιείται σήμερα για τις διάφορες θεραπείες του καρκίνου.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο startup blogger Πάνης Πιερή, έμπειρος σε θέματα καινοτομίας και τεχνολογίας.

Το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ομιλίες των τεσσάρων γυναικών, οι οποίες αποτελούν πρότυπο, και μέσα από τη δράση και το σημαντικό τους έργο, ενέπνευσαν ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: Ελληνική Τράπεζα ΧΟΡΗΓΟΙ: Annabelle Hotel, Γ. Χαραλάμπους, Ahmad Tea, S.T.C. Cyprofruits Citrus Trading Ltd, Lefkos Fish Market

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Αmaxulus Ltd, IPH Iakovos Photiades Group of Companies, Aspris Quality Fruits & Vegetables, Trapalides Hotel & Restaurant Supplies, G.TH. St Mountains Ltd, KLINETE, La Vinotheque Wine Cellar

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: OMEGA Channel, Δρόμος 100.5
Μέγας Χορηγός