Ποιοι Ειμαστε

Το Ίδρυμα αποτελεί τη μετεξέλιξη της σκέψης και πρότασης της οικογένειας Μιχαηλίδη η οποία υποστηρίχτηκε από το Round Table 7 Πάφου το 2018 στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών στήριξης της κοινωνίας. O όμιλος εταιρειών Thanos Hotels & Resorts και το παράρτημα του σωματείου Round Table Cyprus, Round Table 7 Πάφου αποτελούν τα δύο ιδρυτικά μέρη του Ιδρύματος.

Round Table 7:
Το Round Table Κύπρου, το οποίο ιδρύθηκε το 1978, είναι εγγεγραμμένο σωματείο (Αρ. εγγρ. 3152) και μέλος του παγκόσμιου Οργανισμού Round Table International. Σημειώνεται ότι η 14η Μαρτίου γιορτάζεται ως Διεθνής Ημέρα Round Table.

To Round Table Κύπρου αποτελείται από παραρτήματα νέων επαγγελματιών ηλικίας 18-45 ετών από όλο τον κόσμο, που έχουν σαν σκοπό τους την εθελοντική προσφορά προς την κοινωνία, αλλά και την καλλιέργεια της βέλτιστης επαγγελματικής κουλτούρας. Ήταν το πρώτο δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργήθηκε από το 1927 και δεν χρειάζεται να συνδεθείς (log on)!

Βασικές αξίες του Round Table είναι η ισότητα, η φιλία, η αλληλεγγύη και ο επαγγελματισμός. Το όραμα πίσω από το Round Table ήταν η δημιουργία ενός οργανισμού που να βοηθά νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ικανότητες, δυνατότητες και δεξιότητές τους.

Οι σκοποί του Round Table είναι κοινοί παγκοσμίως και επικεντρώνονται στην επαγγελματική και κοινωνική δικτύωση και συνεργασία, στην καλλιέργεια των ηθών και ιδεωδών, στην προσωπική ανάπτυξη των μελών, στην κοινωνική προσφορά και στη φιλανθρωπία. Το Σύνθημα του Round Table είναι το “ADOPT – ADAPT – IMPROVE”, δηλαδή, «ΥΙΟΘΕΤΩ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΩ, ΒΕΛΤΙΩΝΩ, από το 1927, το οποίο υποδηλώνει και την κουλτούρα του οργανισμού!

Το Round Table 7 Πάφου ιδρύθηκε το 1987 (ως παράρτημα του Round Table Cyprus). Μέχρι τώρα το Round Table 7 είχε σημαντική συνεισφορά στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής (Μονάδες Μέντορα), την παιδική βαρηκοΐα (κτίζοντας την ειδική μονάδα βαρήκοων παιδιών στην Πάφο από το ‘90) και πρόσφατα έργα του είναι η καμπάνια Access City (αφορά τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα ΑμεΑ στην Πάφο) και η δημιουργία του κοινού ταμείου υποτροφιών Thanos Hotels & Resorts και Round Table 7 Πάφου για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Τα τελευταία 12 χρόνια το Round Table 7, μέσω των εκδηλώσεων του, στήριξε τοπικά, μεταξύ άλλων, το καρδιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Πάφου, το ίδρυμα Μαργαρίτας Λιασίδου, το παντοπωλείο Δήμου Πάφου, τον Ερυθρό Σταυρό παράρτημα Πάφου, το Κέντρο παρέμβασης Πάφου για Άτομα με Αυτισμό και το Ανοικτό Θεραπευτικό Κέντρο Εξαρτημένων Ατόμων, Τόλμη Πάφου. Για το 2022 έχει βραβευθεί ως το καλύτερο κλαμπ της περιφέρειας Νότιας Ευρώπης και Μεσογείου και το καλύτερο κλαμπ της Κύπρου.

Thanos Hotels & Resorts:
Ο όμιλος Thanos Hotels and resorts ιδρύθηκε πριν 52 χρόνια (το 1971) από τον Αλέκο Μιχαηλίδη, όραμα του οποίου ήταν η επένδυση στην τουριστική βιομηχανία, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ταυτόχρονα η ιστορία και ο πολιτισμός της Κύπρου και δη της -άγνωστης μέχρι τότε στο εξωτερικό- περιοχής της Πάφου. Το όνομα του Ομίλου είναι συνδεδεμένο με τέσσερα υπερπολυτελή, ξεχωριστά ξενοδοχεία: Το Anassa, το Almyra, το Annabelle και το Amyth of Mykonos. Την ομάδα των ξενοδοχείων του Ομίλου συμπληρώνουν, το all-day-destination Antasia Beach Club καθώς επίσης και οι μπουτίκ επώνυμων ειδών Kult. Διαχρονικό όραμα του Ομίλου, από την ίδρυσή του, υπήρξε η ποιότητα στην παροχή υπηρεσιών και η ευγενική και αυθεντική φιλοξενία, επενδύοντας στους ανθρώπους και στις κοινότητες. Ο Όμιλος παραμένει ένας ανθρωποκεντρικός οργανισμός, ο οποίος εργοδοτεί πέραν των 1,000 ατόμων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες και το ίδιο πάθος για τη δουλειά τους. Έμπρακτη είναι η υλοποίηση της δέσμευσης του Ομίλου για ισότητα των φύλων στο εργασιακό περιβάλλον, με ποσοστά 49% γυναίκες και 51% άνδρες.
Τα ξενοδοχεία του Ομίλου έχουν διακριθεί αρκετές φορές εντός και εκτός Κύπρου, για τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες που παρέχουν, καθώς και τα άτομα που απαρτίζουν το προσωπικό. Στον πυρήνα της κουλτούρας του Ομίλου βρίσκεται ένα πρόγραμμα πολλαπλών δράσεων CSR που στηρίζει σε μόνιμη βάση την τοπική κοινωνία και προάγει τον πολιτισμό και τις τέχνες με τη διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών, παρουσιάσεων βιβλίων κ.ά. Σε συνεργασία με το Round Table 7 Paphos, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την παιδεία και τη γνώση και έχουμε δημιουργήσει το “ENAVSMA Foundation”, παραχωρώντας εδώ και τρία χρόνια, υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές. Ο όμιλος έχει αναλάβει επίσης τη λειτουργία και συντήρηση του καταφυγίου σκύλων Simba Animal Aid Cyprus στη Λευκωσία, δίνοντας έτσι μια δεύτερη ευκαιρία στα αδέσποτα σκυλιά να βρουν το παντοτινό τους σπίτι.

Μέγας Χορηγός